מדוע אנו זקוקים לפענוח CT דחוף?

נשלחתם לבצע את בדיקת ה-CT  כדי לאבחן בעיה רפואית, יחכן חמורה ואף דחופה.

לעתים, למרכיב הזמן יש חשיבות – אבחנה מהירה יכולה לשפר את תוצאות הטיפול.

ככל שהרפואה מתקדמת, כך מתבצעות יותר ויותר בדיקות CT, והבדיקות הופכות למורכבות יותר לפענוח.

במקביל, אוכלוסיית ישראל הולכת וגדלה, כך שנוצר מחסור חמור ברדיולוגים מומחים, היחידים המיומנים לפענח בדיקת CT (הרופא המפנה יודע לעתים להסתכל על האיבר שמעניין אותו, אך רק רדיולוג מיומן בפענוח "התמונה הכללית").

המחסור החמור ברדיולוגים, בייחוד במערכת הבריאות הציבורית, כבר גורם להמתנה ממושכת לחולים מאושפזים ולנבדקים אחרים: כתבה באתר YNET. 

מצוקת מערכת הבריאות הגיעה גם לדיונים בכנסת: הרחבת קריאה כאן

פענוח מהיר על ידי רדיולוג מומחה מיומן לא יפתור את בעיות מערכת הבריאות, אך הוא יחסוך לך שבועות של חרדה ואי ודאות, ויתכן אף ישפר את סיכויי ההחלמה.

כמובן שמייד תונפק חשבונית מס עבור ייעוץ עם רופא מומחה, שהוא סגן מנהל יחידה. במרבית הביטוחים המשלימים של קופות החולים וביטוחי הבריאות הקבוצתיים והפרטיים של חברות הביטוח, קיימת אפשרות לקבל החזר על התייעצות עם רופא מומחה, מספר פעמים בשנה. מומלץ לבדוק זכאותך מראש עם הגורם המבטח.ם

פענוח CT דחוף ד"ר יוסים

מדוע אנו זקוקים לפענוח פרטי?

נכון, כל בדיקות ה-CT מפוענחות על ידי רדיולוגים מומחים.

אולם, יש לזכור שהרדיולוגיה היא תחום ענק, ובלתי אפשרי שרדיולוג יהיה בקיא בכל החידושים בכל התחומים.

לכן קיימות ברדיולוגיה (כמו בכל שאר התחומים ברפואה) תתי התמחויות. כמו שלא תירצו שאורתופד מומחה בעל תת- התמחות בכתף ינתח קרסול, כך עדיף שבדיקת CT תפוענח על ידי רדיולוג מומחה העוסק בתחום.

כמו כן, רבים מהרדיולוגים המפענחים בדיקות CT בקהילה אינם עובדים בבתי חולים אוניברסיטאיים, ולכן קיים חשש שהם "כלבויניקים", ואינם בעלי תת- התמחות בתחום מסוים, או מתעדכנים בחידושים כעמיתיהם בבתי החולים.

אני יכול להציע פענוח מקצועי של בדיקות CT בייחוד של כלי דם: CT-אנגיוגרפיה (CTA), CT-ונוגרפיה (CTV) בראייה של רופא שגם מטפל בכלי הדם הללו, אך יש לי ערך מוסף גם בפענוח CT חזה, בטן ואגן אחרות וכן CT מח ועמוד שדרה, אותן אני מפענח דרך קבע בבית החולים (תוך שיתוף ידע עם מומחים מתחומים אחרים).

פיענוח CT פרטי

מדוע חוות דעת שניה?

פענוח בדיקת CT הוא הליך מורכב, הדורש תשומת לב וזמן. יתכן והרדיולוג המבצע את הפענוח הראשון עמוס, ויתכן שהוא אינו מומחה בתת- התמחות הרצויה.

בחוות דעת שניה ניתן למקד את השאלה הרפואית באיבר או במערכת החשודה כחולה, להקדיש את מלוא תשומת הלב לבדיקת ה-CT (ולהשוואה לבדיקות קודמות אם יש), ואף לשוחח עם הנבדק בהתאם לצורך.

כך ניתן להקטין את הסיכון ל"פספוס".

רוצים להתייעץ? השאירו פרטים ואצור קשר בקרוב

 בביטוחים המשלימים של קופות החולים ובביטוחי הבריאות הפרטיים קיימת לרוב אפשרות לקבלת החזר מלא או חלקי על עלות ההתייעצות עם הרדיולוג.